Top Menu

Blauwe Parel

Twee dromen, een school

Een yogaschool, waar je van ’s morgens tot ’s avonds yoga kunt doen: op maandag tot en met zondag en waar je terecht kunt voor leuke, afwisselende workshops, je kunt verdiepen in een lerarenopleiding en terecht kunt voor advies. Dat was de droom van Marloes en Jasper toen zij YogaCentrum Tilburg oprichtten. Dat was ook de droom van John toen hij de Blauwe Parel oprichtte. Die twee dromen worden nu werkelijkheid, want per 1 oktober gaat de Blauwe Parel op in YogaCentrum Tilburg, waarmee er een school ontstaat met meer dan vijftig yoga- en meditatielessen per week, drie prachtige yogaruimtes en een gedegen, gecertificeerde lerarenopleiding.

Niet alleen het aantal lessen is uniek; ook de variatie erin. Vanaf nu is er echt, echt voor iedereen wat wils: of je nu aan het revalideren bent van een blessure/ziekte of juist super fit bent. Of je nu rust en stilte zoekt of juist houdt van een fysieke uitdaging. Wat het helemaal uniek maakt, is de diversiteit aan leraren. Yoga is vaak ook ‘een klik’ met een docent en door de grote verscheidenheid aan docenten, is die nu nog gemakkelijker te vinden.

Nu de Blauwe Parel organisatorisch niet meer afhankelijk is van een man, kan er voor John nog een droom in vervulling gaan: internationaal lesgeven en studeren bij grote Guru’s. Al geruime tijd heeft hij verschillende uitnodigingen van scholen, resorts en retreats in het buitenland liggen om les of workshops te geven. Door het runnen van de Blauwe Parel heeft hij die steeds afgewezen. Nu die verantwoordelijkheid over gaat in handen van YogaCentrum Tilburg kan John zijn droom alsnog in vervulling laten gaan. In oktober geeft hij nog gewoon les, daarna neemt hij een sabbatical en gaat ‘op tournee’. Die kunnen jullie volgen op: www.dutchsmilingyogi.com.

Op 13 september geeft hij samen met Pleuni van Hulten nog een grote, powerles; alvast ter afscheid. Als je mee wilt doen, meld je even aan via e-mail of via Facebook: Last Guerilla Yoga Gathering.. Kosten 5 euro (om de gymzaal die we huren te betalen).

Wat verandert er praktisch voor de leerlingen van de Blauwe Parel nu dat opgaat in YogaCentrum Tilburg? Meer lessen, meer mogelijkheden, wat andere tijden en andere docenten, maar wel zoals vanouds nog steeds Merel of Astrid voor de groep, de Spoorzone als yogalocatie, alleen nu aangevuld met het Dudokhof en kwalitatief goede lessen.

Wat ooit begon als gesprekken over het gezamenlijk opzetten van een Yogafestival is uitgemond is een mooie, grote school; het begin van een droom. Wij hopen die droom met jullie verder samen te realiseren.

Namaste,
Marloes van Boxtel
Jasper van der Heijden
John Kraijenbrink

 

Comments are closed.