Top Menu

Massagetherapeut

Yes! Diploma binnen. Vanaf nu mag ik me officieel massagetherapeut noemen. Het was een lange studie, het was een leuke studie, het was een zware studie, maar ik heb er weer een diploma bij. Ik weet niet wat het is, maar om de een of andere reden ‘verzamel’ ik graag kennis.

Dit was weer eens zo’n opleiding waarvan ik van tevoren nooit bedacht had dat ik ‘m ging doen. Mijn eerste HBO, journalistiek, zat er altijd wel in. Op het VWO bedacht ik al dat ik journalistiek wilde gaan studeren, maar omdat ik uitgeloot werd, werd het eerst werken en pas daarna studeren. Fotografie kreeg pas mijn interesse toen ik bij AD De Dordtenaar de opdracht kreeg om de sportsectie nieuw leven in te blazen. Journalistiek was de boel nog al vastgeroest en de snelste manier om resultaat te bereiken was de fotografie te vernieuwen. Gelukkig liep er met Richard van Hoek een top fotograaf rond, die zelden ingeschakeld werd, dus de oplossing was simpel. Het bedenken van alle foto’s ‘greep’ me echter zo, dat ik al snel besloot om fotografie – HBO nummer twee –  te gaan studeren en vervolgens journalist/fotograaf werd voor onder meer Pix4Profs.

Mijn yogaopleiding was eigenlijk bedoeld als bijbaantje, maar dat bijbaantje groeide uit tot een meer dan fulltime baan met eigen school. Tijdens mijn opleiding verbaasde ik me hoe het menselijk lichaam zich – zelfs op mijn leeftijd en met mijn stijve hark-achtergrond – kan aanpassen en ik wilde meer weten, dus ging ik sportmassage studeren. Als cross-over tussen de yoga en de sportmassage volgde ik nog een opleiding tot Thais yogamasseur. En eigenlijk vond ik het toen wel genoeg.
Maar dingen lopen nu altijd eenmaal anders dan bedacht; tenminste, bij mij. En op een dag reed ik naar Vlijmen, omdat Anneke een kennismakingsgesprek had bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen om eventueel de opleiding Massageterapeut te gaan volgen. Om een lang verhaal kort te maken; als chauffeur van Anneke was ik bij het gesprek aanwezig. Anneke bsloot om de opleiding niet te doen, ik besloot om ‘m wel te doen; gefascineerd als ik raakte door alle kennis van het menselijk lichaam die ik daar op kon doen en de cross-overs die ik zelf kon zoeken met de yoga.

En nu prijkt ook dit HBO-diploma op mijn C.V. met de mooie woorden van Pauline Trum, directeur van Zonnevlecht: ,,Ik zie in jou de therapeut waar ik als collega therapeut, opleider en mens trots op kan zijn, en trots ben ik dan ook. Ik wens je alle goeds toe op je mooie reis en reizen. Je gaat zeker heel veel moois zien en meemaken en bovenal heel veel mensen om je heen gelukkig maken met alles wat je in huis hebt.”

En nu… op reis. Nicaragua here I come!

Massage Therapist

Massage Therapist

Comments are closed.